previous arrow
next arrow
Slider
You are Here > nieuws > Gooische Catering ontwikkeld oudejaars snack

Gooische Catering ontwikkeld oudejaars snack

Dit jaar heeft de Gooische Catering speciaal voor oudejaars avond een speciale snack ontwikkeld. Oliebollen zijn dé traditie in Nederland voor oudejaars avond. Ze worden doorgaans gemaakt ter grote van een sneeuwbal. Uit onderzoek is gebleken dat men de oliebol te groot vindt waarmee deze het op de avond zelf aflegt tegenover de salades, kaasjes en andere hapjes op oudejaarsavond. Gooische Catering komt daarom dit jaar met de snack oliebol of ook wel “Gooische bolletjes”. Een heerlijk luchtig balletje gevuld met rozijnen, krenten en appelblokjes, net iets groter dan een bitterbal.

Gooische bollen 50% minder vet

“Afgelopen jaar hebben we de Gooische bolletjes getest op verschillende evenementen en hieruit kwam naar voren dat de snack oliebol het met grote voorsprong wint van de traditionele grote oliebol”, aldus Jan van der Linden. De Gooische bolletjes zijn gebakken in arachideolie waardoor de oliebol krokant is van buiten en luchtig van binnen. Daarnaast is de snack oliebol minder vet doordat arachideolie 50 % minder onverzadigd vet bevat en hogere temperaturen aan kan dan de traditionele oliën.

De snack oliebol is te bestellen via de website http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/oud-en-nieuw/c-2326193/bestelling-plaatsen/